Impact-Site-Verification: 67d7342a-4753-4a0a-83e0-cf2a42b695d0
Hızlı Arama Robotu
Hızlı Arama Robotu
XAMPP ikon

XAMPP 8.2.12

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 Oylar, ortalama: 5,00 out of 5)
Loading...
Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

XAMPP – PHP Geliştirme Ortamı

 

XAMPP, en popüler PHP geliştirme ortamıdır. MariaDB, PHP ve Perl içeren Apache dağıtımı tamamen ücretsizdir.

XAMPP, açık kaynaklı paketi, kurulumu ve kullanımı inanılmaz derecede kolay olacak şekilde ayarlandı. Birçok kişi kendi deneyimlerinden Apache web sunucusu kurmanın kolay olmadığını; MariaDB, PHP ve Perl eklemenin daha da zor olduğunu biliyor. Programın amacı, geliştiricilerin Apache dünyasına girmesi için kurulumu kolay bir dağıtım oluşturmaktır. Geliştiriciler için uygun hale getirilerek, programın tüm özellikleri açık olarak yapılandırılmıştır.



Geliştiricilere dinamik web sayfalarını İnternet erişimi olmadan test etmenin kolay ve rahat bir yolunu sunar. Ayrıca Mercury ve Tomcat’in en yeni sürümlerini de içerir. Bu program sayesinde MySQL ve SQLite veritabanlarını yönetmek ve FileZilla FTP sunucusunu (pakete dahildir) kullanarak uzak bir ana bilgisayar oluşturmak oldukça kolaydır. Bu, büyük İçerik Yönetim Sistemlerinin (CMS) yönetimi için kullanışlıdır.

Yükleme işlemi, yalnızca bileşenlerin Windows hizmetleri olarak da yüklenmesi gerekip gerekmediğini sormak için kullanıcı müdahalesini gerektirir. Şimdi karar vermek zorunda değilsiniz, programın kontrol panelinden nasıl yapılandırılabileceğini görün. Bu aynı zamanda kullanıcı ile tek ara yüzdür ve sadece buradan sunucu konfigürasyonlarını gerçekleştirebilirsiniz.

Varsayılan olarak, tüm hizmetler durdurulur; bu nedenle, ihtiyacınız olanları manuel olarak başlatmanız ve aynı anda yönetmeniz gerekir. Servis Ayarlarında, Kontrol Panelinin servis olarak çalışmasını seçebilir ve belirli modülleri başlangıçta otomatik olarak aktif hale getirebilirsiniz. Ayrıca, güvenli erişim için bir hesap ve şifre de oluşturabilirsiniz. Bu program dahil edilen bileşenlerin en son sürümüne ayak uydurmak için düzenli güncellemeler alır. Geliştiricileri, web sitesi testi ve bakımı için kullanılabilecek güncel bir web sunucusu sağlama girişimlerinde başarılıdır.

VirusTotal Sonuçları için buraya tıklayın!

XAMPP

KURULUM VİDEOSU