Impact-Site-Verification: 67d7342a-4753-4a0a-83e0-cf2a42b695d0
Hızlı Arama Robotu
Hızlı Arama Robotu
Eraser ikon

Eraser 6.2.0.2993

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 Oylar, ortalama: 4,00 out of 5)
Loading...
Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Eraser – Programları Kalıcı Silme Yazılımı

 

Eraser, bilgisayardaki programları kalıcı olarak silmek ve bir daha geri döndürülmeyecek şekilde silme yazılımıdır.

Çoğu insan başkaları ile paylaşmayacakları bazı verilere sahiptir. Şifreler, kişisel bilgiler, işten sınıflandırılmış belgeler, finansal kayıtlar, kendi kendine yazılmış şiirler, liste böyle devam eder gider.

Belki de bu bilgilerin bir kısmını bilgisayarınıza kolayca erişebileceğiniz bir yerde sakladınız, ancak verileri sabit diskten silme zamanı geldiğinde işler biraz daha karmaşıklaşıyor ve gizliliğinizi korumak o kadar kolay olmayabiliyor.

İlk düşünceniz, dosyayı “sildiğinizde”, verilerin gittiği olabilir. Tam değil, bir dosyayı sildiğinizde, işletim sistemi dosyayı gerçekten diskten kaldırmaz; yalnızca dosyanın başvurusunu dosya sistemi tablosundan kaldırır. Dosya, başka bir dosya oluşturulana kadar diskte kalır ve bundan sonra bile, disk plakası yüzeyindeki manyetik alanları inceleyerek verileri kurtarmak mümkün olabilir. Yani herkes kolayca bir disk bakımı veya  bir yardımcı programla bu verileri geri alabilir.



Eraser, Windows için gelişmiş bir güvenlik aracıdır ve hassas verileri seçili desenlerle birkaç kez üzerine yazarak hassas verileri sabit diskinizden tamamen kaldırmanıza olanak tanır. Eraser şu anda Windows XP (Service Pack 3 ile), Windows Server 2003 (Service Pack 2 ile), Windows Vista, Windows Server 2008, Windows 7, 8, 10 ve Windows Server 2012, 2016 kapsamında desteklenmektedir.

VirusTotal sonuçları için buraya tıklayın!

Eraser