Impact-Site-Verification: 67d7342a-4753-4a0a-83e0-cf2a42b695d0
Hızlı Arama Robotu
Hızlı Arama Robotu
Iris_ikon-removebg-preview

Iris 1.2.1

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 Oylar, ortalama: 5,00 out of 5)
Loading...
Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Iris – Gözü Bilgisayardan Koruma Programı

 

Iris, göz koruması, sağlık ve üretkenlik için ve göz sağlığına önem verenlerin denemesi gereken bir yazılımdır.

Iris, PWM’siz parlaklığı kontrol ederek ekran titreşimlerini optimize eder. Eskiden cam ekran filtresi kullanılmaktaydı. Bu yazılım ekran filtresi gerektirmeden zararlı ışığı bloke eder. Bilgisayarınızı baş ağrısı olmadan daha uzun süre kullanmanızı sağlar. Monitörler Güneşe benziyor. Gökkuşağının bütün renklerini yayarlar ancak tahmin edebileceğiniz gibi geceleri Güneş’e bakmak muhtemelen normal değildir.

Bilgisayardan yayılan ışık, aynı zamanda uyku bozukluklarına yol açmaktadır. Bu yüzden gün boyu çalışma performansınız ve iş verimliliğiniz düşecektir. Oysa bu programın bilgisayar ekranını optimize etmesi sayesinde bu tür problemlerden kurtulacaksınız.



Her şeyden önce, programın her şeyden önce size bir dizi temel yapılandırma seçeneği sunan şık bir kullanıcı arayüzünde paketlendiğini bilmeniz gerekir. Daha spesifik olmak gerekirse, ana pencere otomatik, manuel ve duraklatılmış olmak üzere üç farklı mod arasından seçim yapmanızı sağlar.

Otomatik mod, yerel saatinize göre tepki verir ve ekranınızın ayarlarını, daha kolay bakmanızı sağlayacak şekilde ayarlayabilir. Gün boyunca, ekran çoğunlukla parlak ve mavi ışık gösterirken, gece için kalibrasyon, renklenme sarıdan kırmızıya geçerek genel yoğunluğu azaltacaktır.

Manuel modun dayandığı şey tam da bu ikinci yapılandırmadır ve özellikle doğrudan ışık size ulaşmıyorsa ve yüksek kontrast gereksinimi minimum düzeydeyse bilgisayar ekranınızdan en iyi şekilde yararlanmanıza olanak tanır. Duraklatılmış moda gelince, program tarafından uygulanan tüm renk değişikliklerini, daha sonraki herhangi bir noktada yapılandırılmış kalibrasyonunuza geri dönme olasılığıyla açıkça durdurur.

Ayrıca, uygulamanın bu üç modu, gözlerinizi korumak için kullanabileceğiniz tematik önceden ayarlanmış değerlerden başka bir şey olmayan sözde türlerden herhangi biriyle birleştirmenize olanak tanıdığını da belirtmek gerekir. Seçimleriniz arasında, her biri denemeniz gereken özelliklere sahip sağlık, uyku, okuma, programlama, biohacker, film ve katman bulacaksınız.

Ancak, çok özel tercihlere sahip deneyimli kullanıcılar için programın güzelliği, “Gelişmiş Ayarlar” bölümünde paketlediği güzelliklerde yatmaktadır. Burada renk sıcaklığını ve parlaklığını ayarlayabilir, konumu değiştirebilir, çoklu monitör yapılandırmalarını yönetebilir, bir zamanlayıcı ayarlayabilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz. Burası aynı zamanda uygulamanın iş akışınıza müdahale etmediğinden emin olmak için, onu sistem tepsisine gönderme, Windows başlangıcında çalışmasını isteme, otomatik kaydetme ayarları, klavyeler kullanma ve daha fazlası için gitmeniz gereken yerdir.

VirusTotal sonuçları için buraya tıklayın!

Iris