Impact-Site-Verification: 67d7342a-4753-4a0a-83e0-cf2a42b695d0
Hızlı Arama Robotu
Hızlı Arama Robotu
Debian ikon

Debian 12.4.0

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 Oylar, ortalama: 4,00 out of 5)
Loading...
Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Debian – Ücretsiz Linux Tabanlı İşletim Sistemi

 

Debian Projesi, özgür bir işletim sistemi yapmaya karar vermiş gönüllülerin oluşturduğu bir platformdur. Bu işletim sistemine biz Debian GNU/GPL lisanslı açık kaynak kodlu ücretsiz bir işletim sistemidir.

Bilgisayarı kullanmak için ihtiyaç olan temel programların bulunduğu sisteme işletim sistemi denildiğini hepimiz biliyoruz. En çok kullanılan işletim sistemi Windows iken, daha sonradan bir grup geliştirici tarafından projelendirilen Linux işletim sistemi, çeşitli kullanım amaçlarında göre farklı farklı şekilde geliştirildi. Bu sistemlerden biri de Linux tabanlı Debian işletim sistemi.

Linux işletim sistemleri daha çok kurumsal firmalar tarafından tercih edilmektedir. Bunun öncelikli sebebi, saldırılara maruz kalmamasıdır. Yani güvenlik öncelikli olarak tercih edilmektedir. Ayrıca geliştiriciler için de önemli bir işletim sistemi olarak biliniyor.

Windows programları bu sistem üzerine kurulamaz ve windows programları bu sistem üzerinde çalışmaz. Fakat her ihtiyaca uygun muadil yazılımlar sistemin içerisinde mutlaka var. Yani çok fazla harici program aramak zorunda kalmamakla beraber, ihtiyaç olduğunda linux deste kli programları ayrıca indirip kurabilirsiniz. Bunun dışında düşük boyutlu olup, sistem kaynaklarına yüklenmez. Çok daha hızlı ve verimli çalışır.

Debian