Impact-Site-Verification: 67d7342a-4753-4a0a-83e0-cf2a42b695d0
Hızlı Arama Robotu
Hızlı Arama Robotu
Hidden and Dangerous ikon

Hidden and Dangerous

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 Oylar, ortalama: 3,00 out of 5)
Loading...
Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Hidden and Dangerous

 

Hidden and Dangerous, İkinci Dünya Savaşı sırasında Alman savunmasının hatlarını gizlice ihlal ediyor. Bu oyunda bir turda en fazla 4 askere sahip olursunuz ve amacınız verilen hedefleri mümkün olduğunca sessiz ve gizlice gerçekleştirmektir. Ezici Alman savunmasına karşı giderken bir seferde yalnızca bir askeri görevlendirmek zor olabilir, bu yüzden işi halletmek için gizli ve akıllı olmalısınız.

Bu gizli tarzdaki savaş oyunu, bir RPG ve aksiyon nişancı oyununun birleşimidir. İçinde kullanmak istediğiniz askerden ona uydurmak istediğiniz silahlara ve el bombalarına kadar her seçeneği kontrol ediyorsunuz. Dövüş tarzlarının yanı sıra gizli saldırı ve istilayı da kontrol ediyorsunuz.

Askerleri, Silahları Seçin ve Ona Ulaşın

Oyunun her seviyesinde savaşçılarınızı ve silahlarını seçersiniz. En fazla dört dövüşçü ile rekabet edebilir ve SEKME tuşuyla hangi karakterleri kontrol ettiğiniz arasında geçiş yapabilirsiniz. Yalnızca seçtiğiniz oyuncu ilerler ve hareket eder. Diğer oyuncuların herhangi bir AI’sı yoktur ve yalnızca sizin tarafınızdan kontrol edilir, onlara “sekme” yoluyla seçilir.

Oynatmaya başladığınızda, seviyeyi tamamlamak için ihtiyaç duyacağınız hedefler ve yollar hakkında size değerli bilgiler veren kısa bir video kılavuzu oynatılır. Örneğin ilk seviyede, düşman hatlarına sızmak için köhne bir köprüyü geçmeniz gerekir. Bu strateji ve hedef, kısa eğitim filminde sizin için güzel bir şekilde ortaya konarak seviyeyi bitirmeyi çok daha kolay hale getiriyor. Oynadıkça, seviyeye getirdiğiniz dört karakterden birini oynuyorsunuz. WASD tuşları ile (ileri, sol, geri, sağ) karakterinizi hareket ettiriyorsunuz ve mouse ile nişan alıp başınızı hareket ettiriyorsunuz.

Bu oyun, çoğu aksiyon nişancı oyununun aksine, üçüncü şahıs görüş modunda ayarlanır. Üçüncü şahıstan ateş etmek ve nişan almak neredeyse imkansız değilse de zordur. Bir hedefi vurmak olağanüstü zordur. Eğer gerçekten Alman savunmasının kurbanı olursanız, (büyük ihtimalle düşmanlar atışlarında gerçekçi olmayacak kadar isabetlidirler),  kaldığınız yerden devam edersiniz. Oynarken diğer askerlere manevra yaptıran bir yapay zeka olmadığı için, haritanın başından itibaren askerinize rehberlik etmeniz gerekecek.

Teknik Özellikler

Oyunun grafikleri ve ses kalitesi, özellikle eski bir oyun için oldukça iyi. Seviyeler, bazen çok bloklu görünse de, benzersiz ve iyi tasarlanmış. Çoğu zaman onları çok karanlık bulabilirsin, ancak bu çok büyük bir şey değil ve gerçekçiliğe katkıda bulunuyor. Oyunun ses efektleri de oldukça iyi. Fon müziği oyunun yoğunluğuna katkıda bulunuyor ve işler sarpa sardığında daha da gerginleşiyor. Ayrıca silahların ve patlayıcıların etkileri de gerçekçiliği artırıyor.

Bazı Ölümcül Kusurlar

Hidden and Dangerous ücretsiz bir indirme olmasına rağmen, bunun ücretsiz olmayı hak ettiğini veya oynamanız için size ödeme yapılması gerektiğini hissettiren bazı kusurlar var. Yeni başlayanlar için oyunun arayüzü çok karmaşık ve başlaması zor. Sadece bir oyuna başlamak için yaklaşık beş veya altı menüden geçmeniz, silahlarınızı seçmeniz ve karakterlerinizi eklemeniz vb. gerekiyor. Bu seçenekler için harika, ancak başlamak beş dakika sürüyor, bu çok uzun. Süreci hızlandıracak bir düğme olsaydı oyunu başlatmak ve oynamak çok daha kolay olurdu.

Önemli hatalardan ikincisi haritada gezinmek. Size düzeni açıklayan kısa bir eğitim videosu verilmiş olsa da, başvurabileceğiniz bir oyun içi harita yok. Bu, özellikle seviye öncesi videoyu kaçırdıysanız veya unuttuysanız, kaybolmayı veya geri dönmeyi bir seçenek haline getirir. Oyunun bir diğer kusuru da nişan almak. Üçüncü şahıs bakış açısıyla nişan almak neredeyse imkansızdır. Nişan alamamanız, özellikle oyunun ilerleyen bölümlerinde sinir bozucu olabilen kaçınılmaz ölümlere yol açacaktır.

hidden and dangerous2

hidden and dangerous