Impact-Site-Verification: 67d7342a-4753-4a0a-83e0-cf2a42b695d0
Hızlı Arama Robotu
Hızlı Arama Robotu
Shotcut ikon

Shotcut 23.09.29

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 Oylar, ortalama: 4,00 out of 5)
Loading...
Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Shotcut – Ücretsiz Video Düzenleme Programı

 

Shotcut, kullanıcı dostu ve kolay kullanımlı açık kaynak kodlu ücretsiz bir çapraz platform video düzenleme programı.

Kullanıcı dostu olup, kullanımında zorlanmayacağınız ve bir çok video türünü düzenleyebileceğiniz bir yazılımdır. Düzenlemek istediğiniz videoların büyüklüğü çok önemli değildir. Çünkü bu program her boyuttaki videoları düzenleyebilir.

Video düzenleme denildiğinde öncelikle aklımıza gelenler; video kesme, video ekleme, renklendirme, video döndürme, ses ekleme, kırpma ve filtreleme gibi fonksiyonlardır. Programın kurulumu için OpenGL yazılımının kurulu olması gerektiğini gördük. Aksi takdirde program çalışmıyor. Open GL İndir!

Uygulama, çeşitli video, ses ve hatta görüntü formatlarını destekler, böylece istediğiniz her tür medyayla çalışabilirsiniz. ‘Çok Biçimli Zaman Çizelgesi’, bir düzenleme projesi boyunca çözünürlüklerin yanı sıra kare hızlarını karıştırmanıza ve eşleştirmenize olanak tanır. Videoyu kare kare analiz ederek her yönünü düzeltmenize veya geliştirmenize olanak tanır.

Shotcut’ın bir başka ilginç özelliği de MLT XML’i klip olarak açıp oynatmasıdır, böylece bu uygulamayı bu tür dosyaları test etmek için bile kullanabilirsiniz. Ayrıca Shotcut, tercih edilen bir ağa kolayca kodlayabileceğiniz veya akışla aktarabileceğiniz MLT XML çalma listeleri oluşturmanıza ve oynatmanıza olanak tanır.

Uygulama ayrıca size ‘Bulanıklaştırma’, ‘Renk Derecelendirme’, ‘Kırpma’, ‘Parlama’, ‘Ayna’, ‘Döndürme’, ‘Doygunluk’, ‘Keskinleştirme’, ‘Beyaz Dengesi gibi bir dizi video filtresi sağlar. ‘Renk Tekerleri’ renk düzeltme ve derecelendirme için kullanılabilirken, filminizin görünümünü tamamen özelleştirmenize olanak tanır.

Ayrıca, dosyanızdaki çeşitli ses sorunlarını ayarlamada yararlı olabilecek ‘Denge’, ‘Kazanç’, ‘Kaydırma’ gibi bir dizi ses filtresi ile çalışmanıza olanak tanır.

‘Kodlama’ bileşeni, videonuzu M4A, MXF, VOB, FLV, MP4, M2T, MPG, AVI, MOV, OGG, WEBM ve diğerleri gibi çok sayıda çıktı formatına dönüştürmenizi mümkün kılar.

Videonuzda gerçekleştirmek istediğiniz çeşitli düzenleme işlemlerini bitirdikten sonra, ağ protokol şemasını, adres bağlantı noktasını ve bir URL adresi olarak parametreleri kullanarak videoyu yayınlayabilirsiniz.

Shotcut video düzenleme programı sayesinde bunların tümünü yapabilirsiniz. Piyasada bu işi yapan video düzenleme programları, ciddi fiyatlar ile satılmakta iken, bu yazılım ücretsiz olarak bunları yapabilme imkanı sağlıyor. Program 64 Bit İşletim sistemleri ile çalışmaktadır.

VirusTotal sonuçları için buraya tıklayın!

Shotcut

KURULUM VE KULLANIM

Özellikler:

 Sürükle bırak yolu ile çalıştırma
 MLT XML dosyalarını sınama özelliği
 Oynatma hızını kontrol edebilme
 Giriş ve çıkışları ayarlayabilme
 Video penceresini sağ tıklayarak özelliklere hızlı erişim
 Otomatik sürüm güncelleme